Gezondheidsverklaring

Het CBR heeft uw gezondheidsverklaring nodig om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Hieronder leest u welke vragen er op de gezondheidsverklaring staan en de toelichting hierop.

Online invullen

U kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een gezondheidsverklaring kopen en invullen.

…of koop een gezondheidsverklaring op papier

Bent u niet in staat om via Mijn CBR een gezondheidsverklaring in te vullen? Dan kunt u een gezondheidsverklaring op papier invullen. U kunt een papieren gezondheidsverklaring kopen bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij uw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de gezondheidsverklaring. Een papieren gezondheidsverklaring is ook te koop bij het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Eindhoven en Rijswijk (alleen pin betaling mogelijk) of tegen meerkosten van € 8,45 voor aangetekende verzending telefonisch via onze klantenservice. De bezoekadressen van die CBR-examencentra vindt u hier.

Er zijn verschillende soorten gezondheidsverklaringen. Koop het formulier dat bij uw situatie past: het formulier ‘Gezondheidsverklaring’.

Rijbewijs voor meerdere voertuigen

Als u van plan bent om binnen één jaar meerdere rijbewijzen te halen, vul dan alle betreffende categorieën in op uw gezondheidsverklaring. U kunt dan gebruik maken van dezelfde gezondheidsverklaring: dit scheelt u kosten.

Welke vragen vindt u op de gezondheidsverklaring?

Onderstaande toelichting kan u helpen bij het beantwoorden van de vragen op de gezondheidsverklaring. De gezondheidsverklaring kunt u invullen via Mijn CBR en betalen via iDeal.

Rijschool machtigen

Op Mijn CBR kun je je zaken regelen met het CBR. Eenvoudig en snel. Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt. Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen.

Hoe werkt DigiD?

Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Hoe kun je je rijschool machtigen

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

R

Stap 1

Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Dit kun je vinden op www.rijschoolgegevens.nl. Kies ‘Auto’ en vul de naam of vestigingsplaats van je rijschool in. Als je op je rijschool klikt, dan zie je daar het rijschoolnummer staan. Noteer dit nummer.

R

Stap 2

Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een code om je DigiD te activeren. Onthoud je inloggegevens goed.

R

Stap 3

Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.

R

Stap 4

Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen.

R

Stap 5

Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

R

Stap 6

Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Rijgebied

Wij rijden in Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Vlaardingen , Schiedam, Capelle aan den IJssel , Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenkamp, Ommoord

Heb je een vraag? Bel dan met:

06-41800037

Pin It on Pinterest

Share This